Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Modewinkel Humanoid

De oorspronkelijke winkel bestond uit een ondiepe brede ruimte, opgebouwd uit drie vertrekken die met bescheiden wandopeningen met elkaar in verbinding stonden. De bestaande wandopeningen werden vergroot waardoor de driedeling van de ruimtes gehandhaafd blijft en er tegelijk een sterke relatie wordt gecreëerd tussen de ruimtes onderling.

De ontstane onregelmatigheden zijn niet gladgestreken, maar juist met behulp van nieuwe volumes benadrukt. Aan de wanden, plafonds en de vloer zijn nieuwe elementen aangebracht die de schakel vormen tussen de bouwkundige structuur en de meubels voor de hang- en legkleding.

Deze versmelting tussen architectuur en meubilair is bovendien benadrukt door over alle elementen een uniforme huid te leggen: hout voor de vloer en meubelelementen, zandcement voor de plafonds en wanden.

  • Locatie: Arnhem
  • Opdrachtgever: Humanoid

  • Interieurarchitect: Strijkers i.s.m. Paul Schurink
  • Jaar oplevering: 2001

  • Bruto vloeroppervlak: 150 m2
  • Website: www.humanoid.nl
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren