Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Hoofdkantoor Philips Nederland

Het bestaande hoofdkantoor Philips Eindhoven, gebouw VB uit 1964, is een oorspronkelijk ontwerp van Dirk Roosenburg, een imposant en waardevol gebouw voor de Philips-site en voor Eindhoven. Renovatie van de hoogbouw gebeurt met groot respect voor het oorspronkelijk ontwerp, naar schaal, materialisatie en afwerking.

De nieuwe plint is verbonden met het bestaande souterrain, door middel van een ruime vide met een uitnodigende verbindingstrap. Het souterrain bestaande uit een sterk ruimtelijk gestructureerd volume is geheel in tact gehouden en biedt plaats aan een intiem en sfeervol vergadercentrum. Het ontwerp biedt in vormgeving, detaillering, materialisatie en kleurgebruik een stevige basis voor de corporate-identity van Philips als gebruiker en geeft nadruk aan de dynamiek van de organisatie. Het hoofdconcept kan tevens de dynamiek van veelsoortig gebruik door de tijd weerstaan. Het duidelijke, architectonische concept van de nieuwbouw vraagt om aansluitende interieurelementen, materialen en kleuren en een heldere zonering van functies.

  • Locatie: Eindhoven
  • Opdrachtgever:  Philips Nederland
  • Architect: Stephen Lewis X Associates

  • Interieurarchitecten: Stephen Lewis, Emile Quanjel, Paul Schurink
  • Jaar oplevering: 2004

  • Bruto vloeroppervlak: 34.000 m2
  • Fotografie: Bastiaan Ingen Housz
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren