Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Hoofdkantoor SAP Nederland

Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van softwarebedrijf SAP staat als een billboard langs de snelweg A2 in Den Bosch. Een groot venster dat vijf verdiepingen bestrijkt, geeft passerende automobilisten een blik op het interieur met een groot atrium en vides. De werkvloeren zijn ingericht volgens een flexibel kantoorconcept. Transparantie maakt de dynamiek binnen het kantoor zichtbaar en geeft uitdrukking aan het innovatieve karakter van het bedrijf. Het hart van elke verdiepingsvloer is ingericht als ontmoetinsgplein waar alle faciliteiten zijn geclusterd zodat de rust op de werkvloer gewaarborgd blijft. In het enorme atrium zijn twee blokken geplaatst die als bar en atrium dienen en tevens de akoestiek verbeteren.

  • Locatie: s' Hertogenbosch
  • Opdrachtgever: BAM utiliteitsbouw BV
  • Architect: Hans Goverde

  • Interieurarchitect: Paul Schurink
  • Jaar oplevering: 2008

  • Bruto vloeroppervlak: 13.000 m2
  • Fotografie: Luuk Kramer
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren